IPB

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 40 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazıcı görüntüsü
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Guild ve Bireysel Oyuncu Savaş Koşulları
MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2010, 04:32 

eksi alan konusunda tatminkar olacak bir calısma var ..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2010, 09:23 

Kusura bakmayın arkadaşlar benim 3 gün içinde bir oyuncu sadece 4 hatta anlatılanlara göre 3 saldırı alacak kuralı getirilirse nasıl bir oyun olacağını gerçekten algılayamıyorum. 72 saat boyuncu 3 saldırı desek yada 4 saldırı desek hicbir sekilde alan kaybedilmeden oynanan bir oyun yani zarar yok sürekli kar ederek yükselmek var. Niye guilde gireyim ki anlaşırım arkadaşlarımla pazardan yiyecek karşılığı ihtiyacımıda gideririm. Yani kaybeden bir oyuncu tamamen yıkılmasın üzerine konuşurken şimdi hiç zarar görmesin haline geldi. Ne kadar makul bu bilemiyorum. oyuncu hiç mi saldırı yapmaz bu 72 saatte hiç mi ordu basmaz hiçmi casus atıp o sırada boş bir oyuncu yakalayıp saldırmaz. O zaman palantis niye oynuyor. Yani gerçekten merak ediyorum. yok zaten mevcut hali ile bile kesinlikle ayakta kalınmıyor diyorsanız tekrar gerçekten oturalım gözden geçirelim ama yani kimsenin kimse ile savaşamadığı bir oyun haline de getirmeyelim palantisi.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 09 Şub 2010, 15:35 
Kullanıcı avatarı

herkes benim dediklerimi anlıyorda bi siz anlamıyorsunuz 3saldırı yada 4 saldırı hiç alan kaybedilmemiş mi olacak yani zaten aldığımız saldırılar 3 yada 4 ve gayet kaybediliyor sizin dediğiniz gibi 7 veya 9 değil.
ve yine ısrar ediyorsunuz bizim bu işi kâr amaçlı yazdığımıza ama derdimiz kâr etmek değil zararı toparlanabilir düzeye çekmek. hiç zarar görmeden sürekli kâr edeceğimizi söylemişsiniz sistemi 3 yada 4 saldırıya indirerek ama biz 3yada 4 saldırı alarak hiç kâr etmeden hep zarar ediyoruz tam tersini siz savunurken bunu neden savunmak aklınıza gelmiyor. benim derdimi disciples ve atomkarınca anlamış bence ama siz sadece kazananın birşeyler kazanması gerektiğini savunuyorsunuz emeği varsa kazansın diyorum bende sömürecekse kazanmasın 48 saatte 2 saldırı ile paso sömürmesin benim derdim bu. yada ben tekrar toparlanabileceksem sömürsünde toparlanabiliyorsam güçlenirimde ben onu sömürürüm. ama şu an ki durumda bina yapabilmek ordu yapabilmek işkence gibi at üretmem gerekiyor binasını yapamıyorum niye eksi deyim + ya geçiyorum tak yine saldırılar geliyor yine eksideyim o esnada binasını yaptıysam tamamdır. biriktirip asker basarım gerçi yine guildlilere saldıramam orası ayrı. ve kimsenin kimse ile savaşmadığı bir oyun halinede getirmeyelim demişsiniz bi önceki yazınızdada bu vardı benim anlamadığım şey şu bu oyundaki savaşlar guildli ile bireysel arasında olanlardan mı ibaret onların bireyselleri sömürmesinden mi ibaret o zaman dediğiniz gibi bu oyunu oynamamızın ne manası var guildliler kendi aralarında büyük savaşlarını yapsınlar bireysellerlede ordu çarpıştırılması isteniyorsa yapılsın ama savaşta kaybettiği alanları ayakta durmaya çalışan bireyselden çıkartmasın.

ve 72 saat içinde hiç bi saldırı yapmaz diyorsunuzda gerçekten bireysel hiç oynanamışsınız bu oyunu direk bunu düşünüyorum 13 savaş kazanmışım bunun 3 ünü savunarak kazandım 10unu saldırarak onlarda oyunun başında oyunu bırakan kişilere saldırarak oldu. şuan saldıramam hiç bir yere sebebi bireysel oyuncu olmaması guildlerede defalarca söylediğim gibi saldıramıyorum çünkü saldırırsam sizin sisteminize göre 72 saatte 5 saldırıyı haftalarca almaktan korkuyor olmam en azından guildleri düşman ilan etmediğim sürece saldırılar 1 hafta duruyor kimse farketmiyor beni o sırada geliştiğim kadar gelişiyorum o boşluklar olmasa çoktan hesap silmiştim

Ejderha Çağı 2 Braveus [BB]

Ejderhaların Uyanışı Braveus (GUİLDSİZ)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2010, 17:26 

1. braveus
2. lazzow
3. xerxeryok
4. beelzebub
5. atomkarinca
6. disciples

Bu konuya yazı yazan 6 kişi var benim haricimde diğer bir hesap yapmışsınız bende bu hesabın yanlış olduğunu ifade ettim ki sizin yanlış hesabınıza göre diğer oyuncular böyle ise ne gereği var değişiklik bir şey ifade etmemiş şeklinde cevaplamışlar. Maksimum koruma 8 saattir. Daha fazla koruma hiçbir şekilde alamazsınız aldıysanız bu bir hatadır düzeltilir. Hesaplamızda oyuncunun 72 saat içerisinde muhteşem bir efor sarfederek saniyeler ile düzenli 7/24 tabir edebileceğimiz hesap kitap yapıyor olması lazım ki bu durumda bile oyuncu en az 6 saldırı alabilir. Her seferinde kaybettiğinde tabiki hiç kazanmasa bile sürekli savaş korumasına girse 6 saldırı 3 saat yolculuk 18 saat, 6 saldırı 6 saat savaş koruması 36 saat, 16 saatte iki kez koruma büyüsü ki 5. çağda koruma kaldırıldığını düşünürsek buda bir şey ifade etmeyecek. 70 saatte 6 saldırıyı alır ki 7 .saldırıya bile imkan kalabilmekte 72. saatte dediğimiz gibi çok ciddi hesap kasan ve ama her nasılsa hiç oynamayı beceremeyen ve sürekli kaybeden bir oyuncu için geçerlidir bu. Bu hesaba göre siz kendi aldığınız 72 saatte zaten ben 3 yada 4 saldırı alıyordum diyorsunuz palantisteki oyuncu sayısı düşünülürse buda gayet normal oyuncu sayısının çok olduğu bir zamanda çok daha fazla saldırı alabilecek durumda olacaksınız. Ayrıca çok ciddi alan kaybı derken yine tahmini değil her saldırıdan sonra ne kadar alan kaybedileceğini net şekilde yazdık bundan daha fazla alan kaybı mümkün değil yani bir oyuncu

10 k alanı var ise maksimum 5 saldırıda 7.7 k ya düşüyor, 2.3 k lık bir kayıp kendisi bu sırada iki savaş kazanmış olsa 8.5 k alan artı keşiflerle birlikte 72 saat icerisinde 9.1 k lık bir alana gelebiliyor evet 72 saat içerisinde aldığı saldırılar nedeni ile ekside kalıyor alanı bunu zaten söyledik kaybı budur ve 72 saatte sürekli saldırı alır ve kaybederse bu kadarlık bir kayıp normaldir dedik. Ama derseniz ki buda oyundan kopmaya neden oluyor çünkü sürekli gerilemede oluyoruz bunla alakalıda 72 saat yerine bir 24 saat tam gün ekleyerek 96 saatte 5 saldırı diyerek aslında çokta tasvip etmediğim ama deneme maksatlı bir uygulama yapabiliriz. 4 gün boyuncu bir oyuncu en fazla 5 saldırı alabilir şeklinde düzenleyebiliriz.

Şimdi yazınızı yazarken benim bakış açımı değilde sistemi izah ederek yazarsanız daha sağlıklı olacaktır emin olun sistem bu şekilde yaptık oldu bitti diye düşünseydik tartışmaya açmaz duyurular kısmına direk koyar bundan sonrada bu şekilde olur derdik. Fikirlerinize değer verdiğim için hesaplarınızı yanlış çıkarma adına değil düzeltme adına yazdım bu kadar sürede olabilecek saldırı ve sonuçlarını.
Şimdi gelelim kayıp kazançlara ben bireysel oyuncunun ordusunun olmaması durumunu kabul etmiyorum oda her oyuncu gibi iyi yada kötü ordu basacak diğer oyunculara saldıracak ve kazanacak bu kayıplarını en aza indirecektir. Alan satın alma ilede bir nebze kendini tazelicektir ki alan satın alma kısmında iyileştireceğiz. Aynı zamanda atomkarıncanın fikri doğrultusunda çağ atlamasını oyuncunun engellemek için cağ binalarının alan kaplamamasınıda sağlayacağız.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2010, 19:58 

Sana verebileceğim tek cevap:
Bireysel oynasaydın anlardın halimizi palantis, bir kere taklaya geldin mi (ki kesin 3.çağda olmadı 4.çağda taklaya geliyosun) daha toparlayamıyosun...
İyi çalışmalar...

edit: yaptığınız bu çalışmaya yanlış demiyorum sadece yararı olmadığını belirtme amacındayım

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2010, 22:37 
Kullanıcı avatarı

bireysel konusu ilk açıldığından beri sistemle ilgili yazılar yazdım zaten bu konu açıldığındada ilk sistemle ilgili yazdım sonra sizin düşüncelerine karşı kendi düşüncelerimi söyledim

hala 6veya 7 saldırıdan bahsediyorsunuz eğer oyuncu sayısı fazla olsaydı bu saldırıları kesin alırdık ve o zaman halimizi düşünemezdim zaten bu açıdan bakarsak sisteminiz çalışıyor 5 saldırı kurtarmış gibi gözüküyor ama dendiği gibi biz hesapların loglarını mı incelersiniz 3-5 gün beni mi takip edersiniz bilmiyorum ama 3veya 4 saldırı alıyorum 3 gün içerisinde ve eksi alandayım bunu anlamışsınız zaten oyuncu sayısının azlığı yüzünden yada ordu çıkarırım diye midir bilmiyorum arada bir hafta falan boş bırakıyorlar beni anca o sırada kendimi geliştirmeye başlıyorum farkı kapatıyorum sonra tekrar saldırılar başlıyor duraklıyorum.

eğer oyuncu sayısı artarda bize sistemin el verdiği ölçüde her an saldırı gelmeye başlarsa - ye düşmekten kurtulamayız devamlı - devamlı - hiç bir zaman artı olmayacak.

toprak bölümünde yenileme yapılacak demişsiniz ne olacağını söylemediğiniz için şuan nasıl bir + sı olacak onu bilmiyorum.

çağ atlamak için gerekli yapıları yapmamıza izin olmasının yararı var ama bizi yine düşmekten kurtaracak bir durum değil.

benim tüm derdim geri toparlanmak saldırı sayısından şikayetçiyim ama toparlanamadığım için şikayetçiyim adam köşeyi dönüyor diye değil o alsın alacağını oyun bu kaybeden olacak kazanan olacak ama kaybedenlerin bile teselli ödülleri olur toparlansınlar diye toparlanabileceğimiz bir sistem olursa hiç bir bireyselin saldırı sayısından şikayet edeceğini sanmıyorum

ve ısrarlada söylüyorum bireyseller savaşamıyor ve orduları yok açın oynayın emek verin ama yönetici olduğunu utunuz baştan sona oynayın sizi bi sömürü olarak keşfetsinler ordu yapıp karşı koyun bakalım ne kadar sürecek
ve guildlilere saldıramadığımız konusundada ısrarlıyırm en azından kendi açımdan öyle guildlilerden tırsıyorum 72 de 5 saldırıya boğmasınlar diye.
bireysellerde oyunda yok çünkü palantis nüfusu az. şuan için elimizden gelen birşey yok yani gelecekte üye sayısı artınca belki bu kadar sorun olmayacak belki guildler artacağı için savaşlarıda kızışacak bize bulaşmayacaklar bireyseller bireyseller ile savaşıcak ama bunu bilemiyorum yada yaşayamıyoruz o yüzden sorunumuz şuan bu sömürülmek ve bu yüzden toparlanamamak dediğim gibi arada 1 haftalık boşluklar olmasa hep - hep -

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2010, 22:48 

Son yenilgimde 8722 alanım vardı, 530 alan kaybettim. Kayıp alan % 6,7...
Düşünelim; iki 10 k lık oyuncu savaştı 72 saat sonra, yani 5 savaş sonra aradaki farka bakalım, yenilen oyuncunun satın alarak ve keşifle kazandığı alanlarda savaş kayıplarına dahil oluyor oransal olarak, en iyi niyetle yenilen oyuncu düşer 8 k ya devamlı on ise, kazanan 2,7 k savaştan 720 keşiften 450 satın aldığını düşünürsek 13870 alana sahip olacak, muazzam bir fark... oyunun ilerleyen bölümlerinde yenilen oyuncunun sonu bellidir.
Gözükmeyen, yada gözden kaçan kayıplar pop; yenilen oyuncuda büyük vergi kaybına sebep veriyor. Yemese içmese, hertürlü şartlar altında 4. çağa yetebilecek uygun ordu yapsa, kazandığı vergi ordunun maşını karşılamaz. Savaştaki asker kayıplarını karşılamak mümkün değil.
Benim toplam 40 savaşım var, ikisi gerçek, öbürleri tek ordunun olduğu savaşlar, yani tek piyadenin ölmediği savaşlar. Ordular çok değerli yapımı aylar alıyor.
Bu konuştuklarımız benim gibi 24 saat girme imkanı olan oyuncular için; günde bir iki saat vakti olan oyuncuları da pala ya dahil etmek temel sorunumuz.
Acil önlem olarak iyi düşünülmüş olgular var; bence guilte oyuncuların birbirlerine mal transferi kesinlikle kalkmalı.
İşlenmesi gerekir ama ana fikirolarak yazıyorum; a ve b savaşır, yenilenin hiç kaybı olmaz, kazanan çağına göre örnek: 300 alan 200K odun 100 K metal sistemden kazanır... Az vakti olan oyuncular da oyuna dahil olabilir.
Hoşca kalın.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2010, 00:36 
Kullanıcı avatarı

Sistem üzerinde değişiklik talep ederken veya getirilecek bir değişiklik üzerinde yorumda bulunurken oyuna kendi oyununuz üzerinden değil genelin üzerinden bakmanız gerekiyor..

--Bana zaten 72 saatte hiç saldırı gelmiyor?
--Bana zaten en fazla 3 kişi saldırdı şimdiye kadar 72 saatte
--Ben kendime göre hesapladım maksimum 72 saatte 6 saldırı alıyormuşum zaten ama tabi koruma büyüsünü de hesaba kattım..

Yukarıdaki gibi yorumlar özeli kapsayan ama geneli kapsamayan yorumlardır..Bir değişiklik getirilirken kişiye özel değil herkesi etkileyen durumlar hesaba katılarak işlem yapılır ki o kadar fazla verimli olsun..

Getirilen değişiklikler zaten bireysel oyuncular için var olan korumaları biraz daha fazla iyileştirmeye yönelik işlemlerdir..Daha fazlasını alep etmek ise oyunu guild oyunu olmaktan çıkartıp bireyselleştirecektir, bu ikisinin arasındaki denge çok fazla bozulsun istemiyoruz..

Oyuncunun bir savaş sonrası toparlanmasındaki yavaş ilerleme ise palantisin geçmişinden kaynaklanan köklü bir problemdir ve bu tür iyileştirmeler ile üstesinden gelinemez. Bu konuda da bir fikrimiz var ilerleyen zamanlarda bu fikir gelişip uygulanabilir olduğunda sizlerle paylaşacağız..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2010, 01:22 
Kullanıcı avatarı

palantis adlı yönetici benim yazdıklarıma göre yazmayın der sovereign adlı yönetici kendinizden örnek vermeyin der.

bireysel oyuncu dertlerini nasıl konuşacağımızı anlayamadım. zaten şuan tartışılan konu saygı içerisinde ve ne başkalarının hesabını kötüye götürecek nede abuse yapmak için konuşulan birşey değil gayet güzel bir şekilde sorunları yazıp çözüm arıyoruz herkesten değişik değişik fikirler geliyor. durum bu haldeyken gayet sakin ve sessiz giderken neden yöneticilerden uyarılar geliyor onu anlayamadım.

oyunda bireysel oyuncu fazla yok ve bireyselliğin sorununu yaşayarak bilen kişilerde yok herkes kendisinden örnek vererek birşeyler söyleyecekki sorun ortaya çıkıp çözüme kavuşacak.

benim başıma şu şu geldi eğer böyle olsaydı bu olurdu şöyle olsaydı şu olurdu dediğinde biri diğeride onu destekleyecek çözüm bulacak yada sorun olup olmadığı tartışılacak.

burada kendi hesabımızdan bahsediyoruz ama bizim sorunlarımızın çözümü artık bu oyunun ömrü kaç yılsa o süre boyunca tüm bireysellere yarayacak. guild liderleri yada üyeleride bu başlığı takip ediyoralarsa getirilen bir öneri guildi şu şekilde sıkıntıya sokar gibi onlarda kendi örnekleri ile dahil olurlar orta yol bulunur yani bir kişiyle değil tüm palantisle tartışılmış olur.

son olarak ben yeni sistemler gelene kadar bu konuda başka fikir yada sorun beyan etmeyeceğim çünkü bu konu açıldığında daha işleri bitirmedik yenilikler olacak diye birşey söylenmediği için bizde yapılandan memnun olduk ama işe yaramıyor tarzında kibar bir dille sorunumuzu dile getirdik.

madem her yönetici farklı bir yenilikten bahsetti bekleyelim etkilerini görelim.

ve buraya yazan kimse bireysellikle guild arasındaki dengeyi bozmak istemiyor zaten ve bizim sorunlarımızın ufak bir katkıyla ortadan kaldırılması yada hafifletilmesi guild sisteminide çökertmez sırf 4 gün içinde 5 saldırı kısıtlaması var diye kimse guildini bırakıp bireysel olmaz eğer guildi zorunlu tercih etmediyse bireysellikten korkupta bi guilde sığınmadıysa bırakmaz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2010, 02:16 

Ben şasıma birşey talep etmiyorum, süpekülasyon olmasın diye kendimi örnek verdim, burada yapılan fikir etkileşimi, bir talep yok, öyle algılamayın, burası fikir savaşı sen bu kadar haklısın ben bu kadar haklıyım bakarsak olmaz. örnek; ben istiyorum hesap silme ve guilt silme olmasın, oyunun amaç ve hedefleri buhar olup gidiyor, bana göre yanlış, zirvede iken iyi yenilince, işler kötüye gidince hesap sil...
Bu oyunun yıllarca oynanacagını düşülerek, düşünce talebimiz, oyunda bir değişiklik yapın algılamayın veya cevap vermenizde gerekmiyor. Size uymayan fikirleri karşıtınız olarak algılamayın lütfen...
Ben yapımcı olsam sadece okurum, kendime doğru geleni yaparım, buradaki düzeni sağlarım o kadar. Düşünüyoruz yanlış doğru bişeyler yazıyoruz.
Ben şu an yanlış mı yapıyorum terettütdeyim

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 40 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Legend
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Jump & Search
Aranacak:
Geçiş yap: